top of page
Top
bigstock-woman-filling-a-glass-of-water-136852826.jpeg

Vores vand

Til- og fraflytning

Husk at melde afdresseændring til dit vandværk, når du flytter.

Ring på 5486 9696  eller benyt kontaktformularen her.

 

Takster

Resultatopgørelse 1. jan. - 31. dec. 2020.

Klik her. (åbner i nyt vindue som pdf)

Drikkevand

Grundvand

I Danmark er grundvandet en af vores allervigtigste ressourcer. Adgangen til rent vand er af afgørende betydning for mennesker, for dyrelivet på landjorden og i vandet, og for planterne.

Det har også stor indflydelse på sundheden og udviklingen i ethvert samfund. Vi har alle brug for vand. Vi drikker det, vi bader i det, vi bruger det til rengøring og vi bruger det til tusind ting i det daglige. Vandet er en fuldstændigt uundværlig del af vores liv.

Hver dag pumpes der derfor tusindvis af liter rent grundvand op fra undergrunden. Fra vandværkerne strømmer vandet ud i vandrør og hen til huse, skoler, svømmehaller, gartnerier, hospitaler og til landbruget og fabrikkerne. Kilde: GEUS 

Rapporter

Anlægsrapporter for Vester Ulslev Vandværk hentes fra GEUS (De Nationale Undersøgelser for Danmark og Grønland). Oplysningerne er baseret på data indberettet til GEUS af analyselaboratorier, kommuner og de tidligere amter. GEUS står ikke inde for, om data er korrekte. Prøver kan være taget på selve indvindingsanlægget, på ledningsnettet eller fra tappesteder, der modtager vand fra anlægget. Hent de seneste anlægsrapporter ved at klikke på linket herunder (åbner ny side).

Anlægsrapport for Vester Ulslev Vandværk 

Vandforbrug og vandspild i hjemmet

Når vi bruger vand, skal vi undgå vandspild. Gamle og utætte installationer kan være skyld i, at der spildes vand. Desuden kan man spilde vand ved at lade vandhanen løbe, tage meget lange bade eller undlade at fylde vaske- og opvaskemaskinen helt op inden den startes. Kilde: Vandets Vej

Spareråd

99,9 procent af det danske drikkevand kommer fra grundvandet. Vandet bliver pumpet op fra magasiner i undergrunden, iltet, filtreret og kvalitetssikret på vandværket og sendt direkte ud i hanerne hos forbrugerne. Ingen rensning, ingen tilsatte stoffer – bare rent vand. Andre lande må desinficere vandet med klor eller henvise indbyggerne til flaskevandet på supermarkedernes hylder. Det er dyrt, upraktisk og belaster miljøet. En liter flaskevand sender op til 2.000 gange mere C02 ud i atmosfæren end en liter postevand.

Skærmbillede 2021-10-15 kl. 11.09.03.png

Miljøstyrelsen om drikkevand - hent pjece her.

Drikkevand
Til- og fraflytning
Takster
Grundvand

Det kan godt betale sig at holde øje vandforbruget regelmæssigt ved at aflæse vandmåleren. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser.


I gennemsnit bruger vi danskere omkring 40 m³ vand om året, hvoraf over halvdelen går til bad og toiletbesøg. Uanset om du bruger mere eller mindre, vil du næsten altid kunne spare på vandet. Og når du gør dét, så gør du noget godt for både miljøet og din økonomi. 

Rapporter
Forbrug og vandspild
Spareråd
bottom of page